24 oktober 2023
19:00

Söderhamn/Ljusne HC

Referat: Hofors HC - Söderhamn/Ljusne HC

Matchen mot Söderhamn/Ljusne blev precis så jämn, tuff och krampaktig som vi kunde förutspå på förhand. Båda lagen var i starkt behov av poäng och inget lag hade egentligen inte råd att förlora den. Första perioden började i ett rasande tempo, ett tempo som kanske var för högt för spelarnas kunnande egentligen för det var mycket felpass och oorganiserat spel från båda lagen. Hofors fick chansen två gånger i numerärt överläge men lyckas inte flytta pucken tillräckligt snabbt för att få rörelse på boxen och målvakten Tim Meier som är tät matchen igenom. Även S/L får chansen i powerplay utan att kunna hitta nätet där Viktor Sohlborg håller tätt. Skotten slutar 5-9 i S/Ls fördel.

Andra perioden kännetecknas av lite mer ordnat spel och i Hofors är det "Valbofemman" med Lööf, Sjödin och Westman som får riktig tryck på Söderhamn vid flera tillfällen och till slut blir trycket för hårt och Zebastian Sjödin gör 1-0 på pass av Fabian Lööf och Linus Hedström efter 3:19. Spelet är jämnt och även S/L sätter Hofors under press i perioder. Efter ca 10 minuter skjuter Jeremy McNeil i Söderhamn ett skott ur snäv vinkel vid Sohlborgs högra tekningscirkel och pucken letar sig upp i vänster kryss. Målet kommer ur ingenting egenltigen och lite överraskande. Efter 13:50 visas Love Lemberg i S/L ut för hooking och nu tänker vi alla att Hofors har chansen att gå upp i ledning igen. Istället strular man till det och S/L kommer i en två mot etta och skottet studsar på Sohlborg rätt ut till Roni Hermonen i S/L som får helt tomt mål att lägga in pucken i. Väldigt snopet för publiken och Steelers. Vi kommer dock igen genom ett riktigt fint anfall med klapp klapp spel där pucken går från Jegor Romanov till Roberts Vorona som genialt lirkar fram pucken till Vincent Westman som direktskjuter pucken via målvaktens benskydd i nät. Tiden står på 18,28 och matchen är helt jämn efter två perioder. Skotten i andra 6-10 i S/Ls favör.

Lite orolig är jag nog inför tredje perioden som brukar vara Hofors sämsta och vi har tappat både ledningar och oavgjorda resultat till förluster i tredje perioden. Så blir det tyvärr även denna kväll. Efter en jämn tredje period så studsar pucken inte Hofors väg vid ett skott som Sohlborg räddar ut till höger men där kommer Mason Ledbetter i S/L och kan raka in pucken i tom kasse - lite repris på 1-2 målet tyvärr. Hofors gör ett ärligt försök att gå i ikapp och tar ut målvakten men då spelar S/L sig ur pressen och Roni Hermonen får tomt mål och gör sitt andra för kvällen. SKotten i sista perioden vinns av Hofors 10-8

Sammanfattningsvis så tappar vi matchen återigen i tredje. Det borde inte bero på ork denna gång har tre kompletta kedjor vilket i princip S/L också har. Det är något som coacherna får analysera och dra slutsatser av. Jag tycker laget definitivt var värda minst en pinne denna kväll men pucken studsar inte vår väg när det nu börjat gå emot. Ny chans till poäng och nya tag borta mot Malung på fredag. Nästa hemmamatch är inte förrän tisdagen den 7e november då Alfta kommer på besök och vi har revansch att fordra. Väl mött då!